Vakantieactiviteiten Jongerenbus in Overdinkel

De Jongerenbus van Stichting Fundament organiseert samen met bereikte groepen in Overdinkel een aantal leuke activiteiten in de herfstvakantie. De activiteiten zijn tot stand gekomen op basis van de (voorlopige) uitkomsten van de enquête die onder de bereikte jeugd in Overdinkel is gehouden.

Op maandag 23 oktober wordt de Jongerenbus op de gebruikelijke standplaats naast het Kulturhus ingezet. Vanaf 16 uur is de Jongerenbus er als ontmoetingsplek. Er wordt gezamenlijk een maaltijd genuttigd en vervolgens is er vanaf 20 uur een workshop zelfbescherming. De workshop wordt verzorgd door Stanly Mooijekind van het Kenniscentrum Weerbaarheid (KCW) uit Enschede. Het KCW heeft o.a. de weerbaarheidstraining voor kinderen “Kom op voor jezelf” ontwikkelt die regelmatig door Stichting Fundament wordt uitgevoerd.
Deze workshop is specifiek bedoeld voor tieners en jongeren, en speelt in op zaken die jongeren in het dagelijkse leven meemaken. De workshop vindt plaats in de sporthal van ’t Trefhuus en is voor iedereen boven de 12 jaar vrij toegankelijk.

Op donderdag 26 oktober is de Jongerenbus vanaf 15.30 op standplaats naast het Kulturhus. Om 16 uur is er vervolgens in de sporthal van ’t Trefhuus een sportmiddag. Samen met buurtsportcoach Niek Pothoven kunnen jongeren zich gedurende anderhalf uur vermaken en actief bezig zijn. De sportmiddag is voor iedereen boven de 12 jaar vrij toegankelijk. Vervolgens kan er gezamenlijk een maaltijd worden genuttigd. De Jongerenbus is vervolgens tot 22 uur op standplaats. ’s Avonds wordt er nog een doldwaze kennisquiz gehouden. Op beide dagen wordt er voor de maaltijd een kleine bijdrage van 1 euro gevraagd.

Voor meer info over de Jongerenbus of de vakantieactiviteiten mail naar info@jongerensupportlosser.nl of via 06-41939119.