Pokémon festijn in Losser

Woensdag 20 juli wordt er in Losser een Pokémon Go festijn georganiseerd. Van 12:00 tot 15:00 worden de PokéStops in het centrum voorzien van Lures. Burgemeester Sijbom van Losser opent het evenement.Pokémon Dorp Losser.
Het Twentse dorp Losser ontpopt zich als hét Pokémon dorp van Nederland. Losser kwam afgelopen week landelijk in het nieuws toen een surveillerende politiewagen langs een zeer populaire Pokémon plek in Losser reed. In plaats van vermanende woorden klonk het populaire Pokémon lied uit de luidspreker van de politieauto.

Op RTV-Losser verscheen afgelopen week ook al een filmpje over de populariteit van Pokémon in het dorp. En burgemeester Sijbom kwam onlangs in het nieuws omdat hij met Pokémon spelende jongeren in gesprek ging. Eén van deze jongeren, Damian Nijkamp vroeg de burgemeester of hij mee wilde werken aan een Pokémon actie. En Michael Sijbom, die al bekend staat als de social media burgemeester van Nederland, wilde dat wel. Samen met een een jongerenwerker van Stichting Fundament en een redactielid van Hallo Losser werden de koppen bij elkaar gestoken.

Pokémon Festijn.
Het Pokémon festijn vind woensdag 20 juli plaats in het centrum van Losser. Er zijn zes populaire PokéStops die tussen 12:00 en 15:00 permanent van zgn. Lures worden voorzien. De burgemeester wandelt met de deelnemers langs elk van de zes Pokéstops in het centrum waar bij aankomst een Lure wordt geactiveerd. Als alle PokéStops zijn bezocht zorgen de organisatoren ervoor dat er permanent een Lure actief is op elke stop.

Fotowedstrijd.
Tijdens het festijn worden deelnemers opgeroepen om een originele foto te maken bij een van de PokéStops. De foto’s kunnen tot 14:30 geplaatst worden op Facebook of Twitter. Een jury beoordeeld tijdens het festijn de drie leukste foto’s die beloond worden met een waardekaart voor Apple iTunes of Google Play (naar keuze).De winnaars worden rond 14:45 bekend gemaakt bij de ingang van het gemeentehuis.
Iedereen is welkom.
Niet alleen Pokémon spelers zijn woensdag welkom in het dorp. “Ook ouderen die wel eens willen weten wat dit nou allemaal is zijn van harte welkom” zegt burgemeester Sijbom. Damian Nijkamp is een ervaren Pokémon speler en zal tijdens het festijn uitleg geven aan belangstellenden. Het Pokémon festijn wordt gehouden op woensdag 20 juli van 12:00 tot 15:00 in het centrum van Losser. Startpunt is het gemeentehuis en de deelname is gratis.