Lokale politiek en jeugd

Verkiezingen en jongeren; vaak geen goede match. Maar andersom? Is dat wel een goede match?
Wij namen de verkiezingsprogramma’s van de Losserse partijen door en checkten of we wel iets over de jeugd tegen kwamen. Gelukkig kunnen we concluderen dat alle partijen wel iets vinden over kinderen, jeugd en jongeren.

Of het zinnige zaken zijn hoor ik je denken….. Nou, verwacht van ons geen stemadvies, maar de ene partij is wat gemakkelijker in het opschrijven van dingen die met jeugd te maken heeft dan de andere partij.
Zo vinden enkele partijen bijvoorbeeld dat kinderen en jongeren Judo of zelfverdedigingslessen moeten krijgen, zou schoolzwemmen weer terug moeten komen en moeten hangjongeren worden aangepakt. Zo maar enkele punten.

Het zou raar zijn als politieke partijen niets schrijven over jeugd. De plaatselijke politiek gaat immers over het samenleven in onze gemeente. Dus zie je dat elke partij wel een mening heeft over huisvesting specifiek voor jongeren, het versterken van het verenigingsleven zodat veel jeugd er gebruik van kan maken en het vergroten van mogelijkheden voor jeugd waar sprake is van armoede.

Het meest uitgebreid is de PVDA in haar mening over de jeugd. Die partij wil in elk dorp een ontmoetingsplek voor jongeren, ingericht met van alles en nog wat. Sympathiek, maar of het realistisch is…..

En om terug te komen op ons stemadvies?
Ons advies: Mag je stemmen? Ga dan stemmen! Wees blij dat je in een land woont waar je mee mag denken en praten over je eigen omgeving.

Wil je jezelf verdiepen in wat elke partij vind? De links naar de verkiezingsprogramma’s vind je hieronder. Je kunt natuurlijk ook een kieswijzer invullen.

Burgerforum
CDA
D66
Groen Links
PVDA
VVD

Uiteraard is Jongerensupport beschikbaar voor elke partij om te praten over de actuele stand van zaken rondom jeugd in de gemeente Losser.