Jongerenbus van start

Sinds kort heeft Stichting Cluster een bonte bus, de Jongerenbus. Deze bus is bedoeld als nieuwe voorziening voor jongeren in de gemeente Losser van 12 jaar en ouder. De Jongerencoaches Richard Zuithof en Niek Pothoven van Stichting Fundament gaan een aantal keren per week met de bus op pad. De Jongerenbus is een mobiele ontmoetingsplek en infopunt die regelmatig op verschillende plekken in de gemeente Losser te vinden is.
Als we een tijdje met een groep optrekken kunnen we samen met de groep kijken waar er vraag naar is, of welke zaken we nodig achten. Dat kan bij elke groep weer anders zijn. Soms zal het accent liggen op leuke activiteiten terwijl op een ander moment of bij een andere groep veel meer aandacht is voor serieuze zaken. Bijvoorbeeld de problemen die jongeren tegenkomen of bijvoorbeeld de overlast die een bepaalde buurt ondervindt. Soms nodigen we ook mensen uit om voorlichting te geven over een bepaald onderwerp. We hebben allerlei info bij ons over onderwerpen die er toe doen. Wil je iets weten over een onderwerp? Praat erover met een Jongerencoach of bekijk onze folders in de bus of online. Hebben we over een bepaald onderwerp geen info dan zoeken we het voor je op.

Standplaatsen

OP dit moment hebben we nog niet echt een vast rijschema en en vaste standplaatsen. Ons rijschema komt tot stand in overleg met de bereikte groepen. Tot het zo ver is zullen we via onze sociale media en de groepsapp van de Jongerenbus bekend maken wanneer we waar zijn. De plekken waar we nu (on)regelmatig zijn:

  • Raadhuisplein Losser
  • De Fakkel Losser
  • Voetbalkooi Schaepmanstraat Overdinkel

Wil jij ook in de groepsapp van de Jongerenbus? Stuur dan een appje naar: 06-41939119
Wil jij de Jongerenbus graag bij jou in de buurt? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.