Activiteiten voor jonge mantelzorgers

De werkgroep JONGE MANTELZORGERS Losser organiseert zaterdag 25 maart van 13.00 tot 16.00 uur in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser een leuke en gezellige bijeenkomst.
In samenwerking met de Theatergroep Luna is een creatief en actief programma voor alle jonge mantelzorgers (5 t/m 21 jaar) binnen de gemeente Losser samengesteld. Deelname is gratis.
Sinds 2016 is onder begeleiding van het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Fundament de Werkgroep Jonge Mantelzorgers actief in de gemeente Losser. Je bent jonge mantelzorger als je een vader, moeder, broertje of zusje hebt met een ziekte of een beperking. Jonge mantelzorger zijn betekent niet alleen dat je wel eens een klusje thuis moet doen, maar het betekent vooral dat je vaak rekening moet houden met je vader, moeder, broertje of zusje of er veel in je hoofd mee bezig bent.
Andere kinderen of jongeren begrijpen dat meestal niet zo goed, waardoor je er liever niet over praat. Op school en op de sportclub wil je het liefst zijn zoals iedereen.
De activiteiten van de werkgroep Jonge Mantelzorgers bieden hiertoe wel de gelegenheid.
Als je niet zeker weet of jij een jonge mantelzorger bent, kan je dit altijd navragen bij de consulent jonge mantelzorgers van Stichting Fundament, Monique Torn, tel. 053 5369403 of mailen naar m.torn@stichtingfundament.nl.
Het is belangrijk dat je niet met je zorgen blijft rondlopen, praat erover, dat helpt!

De Werkgroep Jonge Mantelzorgers heeft voor het komende jaar wederom een aantal hele leuke activiteiten op het programma staan met als onderliggend doel dat kinderen en ook jongeren in de leeftijd van 5 t/m 21 jaar in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten die elkaar begrijpen omdat ze in dezelfde situatie zitten.
Opgave: Stichting Fundament, Vlasakker 2, tel: 053-5369400 of mailen naar info@stichtingfundament.nl