Pestknop

Via de pestknop kun je een melding doen over pesten. Over jezelf, maar ook over iemand anders. Als jij je bijvoorbeeld zorgen maakt om een vriend of vriendin, of als u zich zorgen maakt om uw kind. Je naam en telefoonnummer vermelden is niet verplicht, een mailadres wel. Als we een melding krijgen zonder contactgegevens kunnen we immers niet helpen.

Een van onze eerste stappen is om contact met de melder te zoeken. Daarmee voeren we een gesprek zodat we kunnen inschatten wat er moet gebeuren. Vervolgens maken we samen met de melder een plan.

Nemen jullie ook contact met ouders op?

We vinden dat ouders op de hoogte moeten zijn van de problemen van hun kinderen. Van hen krijg je ook de belangrijkste steun bij een pestprobleem. Vind je het juist moeilijk om er met je ouders over te praten kunnen wij je daarmee helpen door samen met jou met je ouders te gaan praten.

Als we bijv. hulpverlening moeten inschakelen zullen je ouders er van op de hoogte moeten zijn. In overleg met jou komen we daar samen wel uit en zal het onderdeel zijn van het plan wat we samen met je maken.

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je volgens de wet zelf beslissen of je ouders op de hoogte worden gebracht. Die keuze laten we dan aan jou over.

Je woonplaats (verplicht)


Ik doe een melding over: (verplicht)

MezelfEen ander

Melding via Whatsapp via 06-41939119